11 نکته جالب درباره اتاق خواب و دکوراسیون آن

11 نکته جالب درباره اتاق خواب و دکوراسیون آن

تاریخ انتشار:
زمان مطالعه: 6 دقیقه
تاریخ بروزرسانی:

نکاتی که باید در اتاق خواب رعایت کرد، کدامند؟ آیا اتاق خواب، خواب شما آرام بخش است؟اگر اختلال خواب داریدحتما این مقاله را بخوانید.

آنچه از بررسی منابع مختلف در مورد اهمیت خواب درست استفاده می‌شود، این است که علاوه بر زمان، وضعیت خوابیدن، مکان خواب نیز باید دارای سکوت، حجاب، تاریکی کافی، اکسیژن و آرامش در طراحی داخلی باشد.

اتاق خواب
1. اتاق خواب باید مکانی مشخص و تعریف شده در مسکن باشد 
چرا که بر اساس  آموزه های دینی نمی توان در هر مکان و با هر شرایطی خوابید. رسول اکرم صلوات الله می فرمایند: بر بام و جایی که محفوظ نیست نخوابید.


2. نکاتی که باید در اتاق خواب رعایت کرد
دکتر غیاث الدین جزایری در کتاب ارزشمند (خواب، خوراک، تنفس) درباره شرایط اتاق خواب مینویسد:
- پنجره را باز کنید و در زمستان برای اتاق خواب روزنه کوچکی بگذارید. 
- هنگام شب نباید در اتاق خواب گل و گلدان گذاشت.
- اتاق خواب نباید زیاد سرد و نه زیاد گرم باشد.
- اتاق خواب نباید نه معطر و نه متعفن باشد.
- در صورت امکان رو به قبله بخوابید یعنی سر شما به طرف شمال و پاها به سمت جنوب باشد.
- پاها و قسمت پایین بدن را گرم نگه دارید و سر را نپوشانید.
- کسانیکه سابق در زمستان از کرسی استفاده میکردند، خواب خوش و راحتی داشتند. 
- نور اتاق را کُند و آن را یکنواخت نگه دارید .
- از رسانه، رایانه، تلفن هوشمند و غیره در اتاق خواب استفاده نکنید چرا که دکتر جزایری در کتاب خویش تاکید دارند؛هنگام شب و قبل از خواب از عصبانیت خودداری کنید و از خواندن کتاب های انقلابی، رمان‌های پلیسی، ستون حوادث روزنامه‌ها و دیدن فیلم‌ها و نمایش‌های وحشتناک منصرف شوید.

3. بهترین داروی خواب آور چیست؟
 اگر اختلال خواب دارید اتاق خواب خود را مناسب سازی کنید، نه اینکه به جای این اقدام به قرص های مُسّکن و خواب‌آور پناه ببرید.
 ما در این کتاب به جنگ سازندگان داروهای به اصطلاح آرامبخش رفتیم و آرامش وجدان خود را در بیان حقیقت دانستیم ... و عوارض جسمی و روحی که مصرف آرامبخش ها به دنبال دارد، به ما اجازه می‌دهد که بگوییم بر روی این داروهای کشنده، اسامی نامسمّایی گذاشته‌اند.
 اینها نه تنها مسّکن،خواب آور و آرام بخش نیستند بلکه به جای مسّکن، محرک و به جای خواب آور، مرگ آور و به جای آرام بخش، اضطراب آورند.

4. روانشناسی رنگ اتاق خواب در خواب خوب 
بر اساس نتایج یک تحقیق، رنگ های اتاق خواب در داشتن خوابی راحت و 8ساعته در شب و بیداری همراه با شادی و انرژی مثبت در روز تأثیر دارد .
بر اساس نتایج این تحقیقات اتاق خواب به رنگ آبی برای داشتن بهترین ساعات استراحت شبانه و انرژی صبحگاهی موثرتر است.
 افرادی که دارای یک اتاق خواب آبی هستند هرشب بهترین خواب را دارند.
 رنگ‌های سبز و زرد نیز در بالای این جدول جای دارند، به طوری که انتخاب این رنگ ها موجب میشود افراد 7 ساعت و 40 دقیقه خواب داشته باشند .
این در حالی است که بهتر است از رنگ بنفش پرهیز کرد، چرا که این رنگ تحریک کننده است و می تواند تعداد ساعت استراحت را به کمتر از 6 ساعت برساند. انتخاب رنگ های خاکستری و قهوه‌ای نیز چندان توصیه نمی‌شود، چرا که این رنگ‌ها مایه افسردگی و دلتنگ کننده هستند.

5. تأثیر دکور اتاق برروی خواب
 در منزل مجلّل یکی از دوستان که حضور داشت، برای استراحت شبانه اتاق خوابی هدایت شد که در آن یک آینه و تابلو های گران قیمت بر دیوارها آویخته شده بود و این آینه که از ارتفاع اتاق بلندتر بود، در وضعیتی نامتعادل قرار داشت.طبعاً مولف تا صبح به جای استراحت، به سقوط این آینه بزرگ فکر میکرد.
خانم (سوزی شیازاری) متخصص رنگ درمانی و مشاور طراحی داخلی کلّی می‌گوید: دکوراسیون اتاق میتواند بر کیفیت اتاق بر کیفیت و کمیت خواب شب تأثیر گذار باشد.

6. اتاق خواب به حیات ما کمک می‌کند
 در این اتاق بدن ما استراحت می‌کند، تجدید قوا می کنیم، برای عبادت و کار آماده می‌شویم و همزمان مغز هم رویدادهای روزمره را مرور می‌کند و البته فرآیندهای مختلف ناخودآگاهی را که اطلاع زیادی از آنها نداریم ،از طریق خواب دیدن تجربه می کنیم .
از طراحی اتاق خواب برای تقویت توانایی های مختلفی که ما را در زندگی برای رسیدن به اهداف مهم کمک می‌کند اهمیت دارد.

7. اثرات انرژی مثبت در اتاق های ایرانی
 در ساختمانهای مدرن  دَربهای بلندی دارند و لذا جریان انرژی مثبت را خنثی می کنند.در گشت و گذار در خانه های ایرانی، شاهد هستیم که ارتفاع دربها به ویژه برای اتاق‌های اندرون کوتاه هستند،گوئیا معمار ایرانی با درک صحیحی از حفظ انرژی مثبت در فضا سعی نموده است که با کوتاه در نظر گرفتن ارتفاع دربها ضمن حفظ انرژی مثبت به انسانها تعظیم و تواضع و فروتنی را بیاموزد.

8. تفکیک فضای اتاق خواب با فضای کار
 از قرار دادن میز تحریر و فضای اداری در اتاق خواب باید خودداری کرد، زیرا اتاق خواب باید یک فضای کاملا شخصی باشد، نه فضایی که کار و استراحت را با هم می آموزد. اگر یک میز تحریر در گوشه اتاق خواب دارید، با استفاده از یک صفحه یا پارتیشن آن را از اتاق خواب جدا کنید.

9. آیا اتاق خواب، خواب شما آرام بخش است؟
از جلوی در اتاق، به اتاق خوابتان نگاه کنید و دقت کنید که 
اولین حسی که به شما دست میدهد چیست؟ 
آیا احساس میکنید که اتاق شما  آرامبخشی برای خواب است؟
آیا راحتی و امنیت، فضای کافی و هر حسی که برای آرامش نیاز است را به شما می‌دهد؟
اگر اینگونه نیست، مطابق راهنمایی‌هایی که در اینجا آمده است تغییراتی در آن بدهید تا احساس خوبی به شما دست دهد.

10. امنیت در محیط خانه الزامی است
 در حدیث معتبر از امیرالمومنین علی علیه السلام منقول است که: کراهت دارد که آدمی در خانه،شب به روز آورد که دری و پرده ای نداشته باشد و در حدیث معتبر منقول است که حضرت رسول صلوات الله علیه و آله نهی فرمود از آن که کسی در خانه همسایه‌ای نظر کند.

11. فضا و مکان خواب در قدیم و جدید
 بررسی خانه های تاریخی ایران نشان می‌دهد که مکان مشخصی به نام اتاق خواب به شکل امروز مشاهده نمی شود. افراد در آن اعصار، یک اندرونی و بیرونی داشتند.
 اندرونی برای خواب و بیداری اهل خانه و
بیرونی برای خواب و بیداری مهمان.
اهل خانه در اندرونی نیز در زمستان در اتاق کرسی به سر می بردند و در ظهر تابستان در سرداب و در شبهای تابستان در مهتابی.
دکتر جزایری در این باره می‌نویسد: ما سابق تابستانها، شبها روی پشت‌بام می‌خوابیدیم و از نسیم هوا خنک می شدیم و از منظره زیبای آسمان پرستاره استفاده می‌کردیم.
ولی امروزه بر اثر پیشرفت تمدن و طبقات متعدد ساختمان ها، نه تنها پشت بام نداریم بلکه اگر داشته باشیم باز هم برای ما قابل استفاده نیست و هوای بام ها هم مثل سابق دلکش و مطلوب نیست.

👈 بهترین مدل های خوابیدن  را بخوانید 

منبع: 
کتاب مسکن و بنا از رسائل طیب دکتر مهدی دانش اپلیکیشن آهو
گردآوری شده توسط واحد فرهنگی خانه احسان 
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال کالا به سراسر کشور
ارسال کالا به سراسر کشور
7 روز ضمانت بازگشت کالا
7 روز ضمانت بازگشت کالا
ضمانت کیفیت محصولات
ضمانت کیفیت محصولات
نماد اعتماد

شبکه‌های اجتماعی

خانه احسان ، بزرگترین مرکز تهیه و توزیع محصولات سالم و ارگانیک در کشور

خانه احسان از سال 1388 فعالیت خود را در زمینه اصلاح سبک زندگی برگرفته از الگوی زندگی سنتی ایرانی آغاز کرده است. با توجه به سبک زندگی بیماری‌زا در جامعه‌ کنونی، برای داشتن یک زندگی سالم، پیشگیری بهتر از درمان است و جهت رسیدن به این هدف، به یک الگوی زندگی حکیمانه و علمی نیاز است. با تحقیقات علمی و جامع در این خصوص، به این نتیجه رسیدیم که بهترین راهکار، سبک زندگی به روش سنتی می‌باشد.

سایر مجموعه ها که در فضای مجازی یا حقیقی با نام برند خانه احسان فعالیت می کنند ، مورد تایید ما نمی باشند.

استفاده از مطالب خانه احسان با ذکر منبع بلامانع است. کلیه حقوق این سایت متعلق به مجموعه خانه احسان می باشد.

اینترنت قطع شده است