محیط زیست
در این مقاله به چند نکته مهم و خواندنی در مورد تلاش مردم برخی از کشورها برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست، حفظ محیط زیست، مهربانترین مردم دنیا با محیط زیست و.... اشاره میکنیم با ما همراه باشید با این نکات بسیار جالب و قابل تأمل...
سالم ترین نقطه دنیا کجاست؟
در جزیره اوکیناوا ژاپن بیش از ۴۵ نفر بالای ۱۰۰ سال سن دارند،این جزیره به عنوان سالم ترین نقطه روی زمین شناخته شده است.

چگونه انرژی تمام مردم جهان توسط خاک ایران تأمین شود؟
یک سوم خاک ایران بیابان است که اگر به سلول های خورشیدی مجهز شوند می توانند انرژی تمام مردم جهان را تأمین کنند بدون ذره ای آلودگی یا مصرف قطره ای آب.

تأثیر رشد کودکان در فضای سبز
موضوعی که واقعا توجهم را جلب کرد تأثیر رشد کودکان در فضای سبز است.
تأثیر فضای سبز حتی از تأثیر همسایگان نیز در این زمینه مهم تر است طبق تحقیقات رشد کردن کودکان در خانه ای که اطراف آن را فضای سبز فرا گرفته باشد در ملایمت رفتار و کاهش خشونت کودکان نقش بسزایی دارد تأثیر فضای سبز حتی از تاثیر همسایگان نیز در این زمینه مهم تر است.
آیا می شود از یک خانه هیچ زبالهٔ تری خارج نشود؟
مه لقا خانم 104 سال سن دارد و ایشان را به بانوی محیط زیست ایران میشناسند. معروف است که هیچ وقت زباله تر بیرون از خانه نگذاشته است.
ایشان میفرمایند شوهرم ته باغ چاله ای به ارتفاع 160 عرض 60 سانتیمتر کَند و زباله های تر و شاخ و برگ درختان را که هرس می کرد در آن می ریخت. بعد باغبان این کار را میکرد. الان هم همیشه تفکیک می کنیم.(اگر خانه حیاط دار ندارید می توانید پوست میوه هایتان را خشک کنید گروه هایی هستند که پوست میوه های خشک شده یا همان خشکاله میوه را جمع آوری کرده و به دست دامداران می رسانند)
ایشان در سال 1372 جمعیت زنان مبارزه با آلودگی محیط زیست را ثبت کرد و در باره علت نامگذاری زنان بر این جمعیت میگویند:
اول : ما زنان مسئول تکثیر جمعیت در زمین هستیم.
دوم : زن بلفطره مربی هست.
سوم : ما زنان در خانه زباله تولید میکنیم.
چهارم : سرمایهداران ما را ملعبه دست خودشان کردهاند و مرتب محصول تولید می کنند و زن ها هم بی اختیار خرید میکنند و وقتی به خانه می آورند می گویند با اینها چه کار کنیم،چرا خریدم و... بعد خریدها تبدیل به زباله می شود.

مردم کشور هندوستان با کاشت بیشترین میزان درخت در یک روز نام خود را در کتاب گینس ثبت کردند.
۸۰۰ هزار نفر از مردم هندوستان در ۱۱ جولای ۲۰۱۶ با کاشت نزدیک به ۵۰ میلیون درخت در عرض ۲۴ ساعت موفق شدند در زمینه بیشترین کاشت درخت در یک روز نام خود را در کناب رکوردهای گینس ثبت کنند.
همچنین سنتی زیبا در بین مردمان هند؛ مردم راجستان هند یک سنت بسیار زیبا دارند که به مناسبت تولد هر دختر مردم محلی 111 درخت می کارند. از زمان شروع این سنت تاکنون 250000 درخت کاشته شده است.
شهری بدون اتومبیل در چین
موضوعی که خیلی قابل تأمل است ساخت شهری بدون اتومبیل در چین:
چین در حال ساخت شهر بدون اتومبیل است که قابلیت سکونت ۸۰ هزار نفر را دارد. این شهر کاملا مناسب پیاده روی و پر از فضای سبز می باشد و طراحی آن طوری است که مصرف آب، تولید زباله و آلودگی هوا بسیار کمتر شود.
کشور ژاپن باز هم با نبوغ خود شوره پیشرفت را در آورده
در ژاپن یکی از روزنامه های مشهور روزنامه ای منتشر کرده است که اگر بعد از خواندن، کاشته شود، شکوفه می دهد. روزنامه ماینیچی ژاپن از این به بعد با کاغذ حاوی تخم گل و گیاه چاپ میشود که بعد از خواندن و کاشتن جوهرش تقویت کننده گیاه است.

مهربانترین مردم با محیط زیست بوتانی ها هستند
به طوری که برای تولد شاهزاده شان ۱۸۰ هزار نهال کاشتند.
آنها تنها کشوری هستند که در آن تولید کربن سیر منفی دارد.
دستمال کاغذی
یکی از فجایعی که امروزه درختان را تهدید میکند نیاز ما به دستمال توالت است. روزانه 27هزار درخت قطع می شود تا فقط نیاز جهان به دستمال توالت تأمین شود.

فکر می کنید پاک ترین پایتخت دنیا کجاست ؟
استکهلم پاک ترین پایتخت دنیا که طبق برنامه ریزی قرار است تا سال 2050 مصرف سوخت های فسیلی را به صفر برساند.
ازدواج عاشقانه ممنوع
مسئولان روستای آسارا در هند ازدواج عاشقانه را ممنوع کردند.چون معتقدند چنین ازدواجی به احترام پدر و مادر و خانواده ضربه میزند. استفاده از تلفن همراه هم برای زنان زیر 40سال در این روستا ممنوع است.
چهار شهر ایران جزء آلوده ترین شهرهای دنیا
در سال 2015 از بین ده شهر آلوده دنیا چهار شهر از ایران حضور داشت.در کنار اهواز که آلوده ترین شهر دنیا بود، کرمانشاه، سنندج و یاسوج هم در این لیست بودند! الان هم زابل آلوده ترین شهر دنیاست!
گیاهی برای پاکسازی هوا
اگر در کنار اتوبان و یا خیابانهای پر تردد ماشین زندگی میکنید در خانه گل عنکبوتی نگه دارید. این گیاه ۹۰% از ماده شیمیایی فرمالدئید که سرطان زا است را از هوا پاک میکند و دود و بو را از بین میبرد.

منبع:
کتاب بلاد و اماکن از مجموعه رسائل طیب دکتر مهدی دانش ( اپلیکیشن آهو)
گردآوری شده توسط واحد فرهنگی خانه احسان