سیر را چگونه مصرف کنیم؟چه کسانی نباید سیر بخورند؟

تاریخ انتشار:
زمان مطالعه: 11 دقیقه
تاریخ بروزرسانی:

رفع بوی تند سیر، تفاوت سیر تازه و خشک،ملاحظات در مصرف سیر، مصلح سیر،چه کسانی باید سیر بخورند؟سیر را چطور مصرف کنیم؟

مواد مؤثره سیر
در هر یک صد گرم از سیر تازه و خام ۱۴۹ کیلو کالری انرژی وجود دارد و در سیر کربوهیدرات ،قند ،فیبر ،چربی ،پروتئین ویتامین A ،تیامین، ریبوفلاوین ،نیاسین اسید پانتوتنیک ویتامین B۶ ،فولات ویتامین ث کلسیم ،آهن ،منیزیم ،فسفر، پتاسیم، سدیم، روی، منگنز و سلنیوم می باشد.
سیر دارای تركیبات گوگردی می‌باشد كه خاصیت ضد عفونی كننده میكروب‌كشی و جرم‌كشی به این گیاه می‌دهد‌. سیر همچنین دارای موادی به‌نام آلیسین‌، آلیساتین می‌باشد كه میكروب‌های حصبه و پاراتیفوئید را از بین می‌برد.
 مواد موجود در صدگرم سیر خام عبارتند از:
آب  
انرژی ۶ كالری 
موادنشاسته‌ای ۲۹ گرم 
چربی ۰/۲ میلی گرم 
كلسیم ۳۰ میلی گرم 
فسفر ۲۰۰ میلی گرم 
پتاسیم ۵۳۰ میلی گرم 
آهن ۱/۵ میلی گرم 
سدیم ۲۰میلی گرم 
ویتامین آ ۲۰ واحد 
ویتامین ب ۱ ۰/۲۵ میلی گرم 
ویتامین ب ۲ ۰/۸ میلی گرم 
ویتامین ث ۱۵ میلی گرم 
چه کسانی باید سیر مصرف کنند؟
مصرف سیر در این افراد می تواند مفید فایده باشد:
✓ افراد سرد مزاج
✓ سودایی ها و بلغمی ها
✓ افراد با فعالیت روزانه کم و دچار چاقی و اضافه وزن
✓ میانسالان و سالخوردگان
✓ نوجوانان
✓ کسانی که از سرمای هوا اذیت می شوند

چه کسانی نباید سیر مصرف کنند؟
برای چه کسانی خوردن سیر ممنوع است؟ گاهی اوقات سیر نارس باعث تنفس سخت می شود. مصرف سیر نارس می تواند تأثیر عکس روی فرد بگذارد.در ادامه به موارد ممنوعیت مصرف سیر خواهیم پرداخت. مواقعی که باید از مصرف سیر خودداری کنید یا بهتر است بگوییم افرادی با این شرایط گزینه ی مناسبی برای خوردن سیر نیستند:

1. کسانی که داروی ضد انعقادمصرف میکنند:
سیر یک ضد انعقاد طبیعی است که بهترین درمان برای گردش خون است به همین دلیل توصیه می شود از مصرف سیر پرهیز کنید چون موجب خونریزی شدید میشود.
2. کسانی که تپش قلب دارند:
اگر بعد از خوردن سیر دچار تپش قلب می شوید بهتر است در این مورد احتیاط کنید.
3. کسانی که حساسیت پوستی دارند:
مصرف سیر برای بیماران دارای حساسیت پوستی مضر است.
4. کسانی که فشار خون پائین دارند:
اگر فشارخون طبیعی یا پایین دارید بهترین پیشنهاد این است که از خوردن سیر پرهیز کنید، چون خوردن سیر باعث افت فشار خون میشود.
5. کسانی که مشکلات کبدی دارند:
مصرف سیر تأثیر دارو روی بدن را کاهش می دهد. بیشتر داروها مخصوصاً داروهای کبد و جلوگیری از بارداری، اگر با سیر مصرف شوند تأثیر بر عکس روی بدن می گذارند.
6. کسانی که مشکلات گوارشی دارند:
سیر برای دستگاه گوارش سنگین است، بنابر این اگر شما دستگاه گوارش حساسی دارید، سیر مصرف نکنید.
7. دوران بارداری:
مصرف سیر در دوران بارداری برای درمان به هیچ وجه توصیه نمی شود و حتماً باید با مشورت کارشناس مصرف شود.
تفاوت سیر تازه و خشک
مصرف سیر تازه از سیر خشک بهتر است و خواص بیشتری را در بردارد. از نظر طب ایرانی درجه گرمی و خشکی سیر بسیار بالا است و برخی از افراد پس از خوردن آن دچار تپش قلب می‌شوند. این در حالی است که طبع سیر با پختن از بین نمی‌رود و این افراد باید در مصرف سیر پخته نیز احتیاط کنند.برای ‌‌پختن سیر پس از پوست كندن آن را به مدت سه دقیقه بخار دهید‌. 
اگر یک بسته سیر را در انبار غلات آویزان کنید و یا روی آن پخش کنید باعث فرار موشها خواهد شد.

رفع بوی تند سیر
یکی از مشکلات مصرف سیر، این است که بوی نامطبوع آن با تنفس به اطراف پخش می‌شود و کسانی که سیر نخورده‌اند را ناراحت می‌کند. در بسیاری از جوامع و مذاهب خوردن سیر و حضور در مجالس را صلاح نمی‌دانند. وقتی سیر می‌خورید، به ویژه وقتی سیر خام مصرف می‌کنید، بوی آن در دهانتان باقی می‌ماند.
بخاطر داشته باشید که این مواد آنتی بیوتیک، افزایش‌دهنده نظام ایمنی و حمایت‌گر نظام گردش خون هستند. این بوی عمومی سیر از آن روست که از بدن شما در برابر بسیاری از عفونت‌ها مراقبت می‌کند.
برای تخفیف بوی تند سیر به توصیه های زیر عمل کنید:
• به بوی آن عادت کنید، یعنی در خانواده همه را تشویق به خوردن سیر کنید تا به اتفاق از سلامتی بیشتری برخوردار باشید.
• بجای سیر خام، سیر پخته بخورید. پختن سیر بوی آن را کاهش می‌دهد.
• از دهان‌شو استفاده کنید: جویدن جعفری، تخم جعفری و یا دانه هل می‌تواند از شدت بوی سیر بکاهد.
• خوردن سبزی و کاهو است زیرا کلروفیل موجود در این سبزیها بوی سیر را دفع میکند.
 • بهترین راه اینست که سیر را خرد کنید و با کمی شربت عسل قورت بدهید.

مصلحات سیر
با توجه به طبع سیر برای تعدیل خواص مزاجی آن، معمولا سیر را با مصلحات آن مصرف می کنند. از آنجایی که طبع سیر گرمی بالایی دارد، بهتر است با مصلحات مصرف شود. مصلحات سیر عبارتند از:
همراه سرکه مثلا بصورت سیر ترشی مصرف شود.
همراه آب انار و سکنجبین
آب نمک یا روغن بادام: پختن سیر در آب نمک یا همراه با روغن بادام گرمی آن را تعدیل می کند.

سیر را چگونه مصرف کنیم؟
سیر را هم به صورت خام و هم به صورت پخته می‌توان مورد مصرف قرار داد. به علت طعم تندی که سیر دارد ممکن است بسیاری از افراد دوست نداشته باشند آن را در حالت خام استفاده کنند. سیر را می‌توان خرد کرده و به صورت خام خورد یا اینکه آن را به صورت له شده یا رنده شده به انواع غذاها اضافه نمود،بالاترین خواص سیر در حالت خام و خرد شده بروز میکند.
 تفت دادن آن در روغن زیتون هم خوب است.
از آن مي‌توان به صورت تازه، خشك و يا روغن گرفته شده استفاده كرد. از آنجا كه برخي تركيبات مفيد در اين گياه در اثر حرارت ديدن غير فعال مي‌شوند، لذا سير پخته قدرت طبي كمتري دارد.
استفاده از پودر سیر هم میتواند گزینه خوبی باشد.
اما یکی از بهترین راه‌ها برای مصرف سیر، استفاده از سیر سیاه است.
ملاحظات در مصرف سیر
_ بنابر تحقیقات زیاده روی در مصرف سیر سبب بروز سردرد و ضعف بینایی میشود.
_ اگر در مصرف سیر مراعات ،سن مزاج و فصل نشود مخصوصا به حالت خام در مصرف آن زیاده روی شود برای دستگاه تنفس و بیماری بواسیر مضر است
_ بیمارانی که از داروهای ضد انعقادی استفاده میکنند باید در مصرف سیر احتیاط کنند از این رو افرادی که جراحی میکنند باید هفت تا ده روز پیش از جراحی از خوردن سیر خودداری کنند چرا که سیر زمان خونریزی را طولانی تر میکند.
_ زیاده روی در مصرف سیر باعث سرگیجه کاهش فشارخون آلرژی و در موارد نادر منجر به خونریزی میشود.
_ مصرف پماد غلیظ سیر ممکن است موجب تحریکات جلدی و حتی سوختگیهای خفیف شود.
_ روزانه مصرف نصف یا یک حبه سیر خام توصیه میشود
_ سیر سبب رقیق تر شدن خون میشود و به همین دلیل به افرادی که داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین کلاپیدوگرل و آسپرین مصرف میکنند توصیه میشود سیر را کمتر مصرف کنند و یا با پزشک خود قبل از مصرف مشورت کنند
_ سیر در بعضی از افراد سبب بروز آلرژی شده که از علایم آن میتوان به روده تحریک پذیر اسهال زخمهای دهان و گلو حالت تهوع و اشکال در تنفس اشاره داشت. اغلب افرادی که به سیر حساس اند به گیاهانی مانند ،پیاز تره ،فرنگی ،موسیر، زنجبیل و موز نیز آلرژی داشته و بهتر است قبل از مصرف سیر با کارشناس مشورت نمایند.
_ سیر و مکملهای محتوی سیر سبب رقیق شدن خون میشوند که به زنان باردار به خصوص در دوران بارداری و پس از زایمان و افرادی که اعمال جراحی انجام داده اند توصیه میشود از مصرف سیر در مقادیر بالا پرهیز کنند؛ چون ممکن است دچار خونریزی شوند 
_ گزارشات متعددی از سوختگی با سیر منتشر شده است که توصیه میشود کودکان خردسال در مصرف سیر دقت نمایند؛ یکی از راههای سنتی تشخیص حساسیت به سیر مالش نصف یک حبه سیر به پوست دست است که در صورت بروز تورم و قرمزی تا متعارف امکان بروز حساسیت وجود دارد.
_ كسانیكه یبوست دارند نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و نمك پخته و كمی به آن روغن بادام یا كره اضافه كنید تا مضر نباشد‌.
_ آنهائی‌كه معده ضعیف دارند و به‌طور كلی سیستم هاضمه آنها ضعیف است نباید در خوردن سیر افراط كنند‌.
_ اشخاصی كه گرم مزاج هستند اگر می‌خواهند سیر بخورند طبق توصیه ابن سینا حكیم ایرانی باید سیر را بپزند یا از سیر ترشی استفاده كنند‌.
_ اشخاصی كه دارای فشار خون پائین هستند نیز نباید سیر بخورند 
_ كسانی‌كه آلرژی دارند نباید از سیر استفاده كنند.
✓ نکته مهم :
 سیر را باید با توجه به سن، مزاج و فصل مصرف کرد.
سیر با آنكه خواص بسیاری دارد باید به حد اعتدال مصرف شود زیرا زیاده‌روی در مصرف و رعایت نکردن سن، فصل و مزاج در مصرف آن سبب سردرد، احتراق خون، ضرر به چشم، ریه و نیروی جنسی می‌شود و برای بواسیر مضر است.

مصرف سیر در علم پزشکی روز
پياز ريشه گياه سير مصرف پزشكي دارد. 
بيماراني كه سابقه ابتلاء به بيماري ترومبوس (تشكيل لخته خوني در عروق يا قلب) را دارند بايد بدانند كه سير مي‌تواند تأثير اندك اما مهم به روي تجمع پلاكت‌ها داشته باشد. به علاوه بايد به بيماران توصيه شود كه اين گياه خاصيت كاهش خطر ابتلاء به سرطان بويژه سرطان معده و روده را دارد.
سیر به علت داشتن گوگرد سبب بالا رفتن سطح گلوتاتیون در خون شده و افزایش این ماده در سلولهای بدن سبب افزایش سطح آنتی اکسیدانی در تمام سلولهای بدن میشود و از بروز سرطان پیشگیری می کند.
سیر از رشد سلولهای سرطانی بدن در مراحل اولیه پیشگیری میکند.مصرف سیر سبب افزایش عملکرد سیستم ایمنی بدن شده و پادزهری قوی در برابر سلولهای سرطانی میباشد.

 در چین مردم روزانه حداقل شش حبه سیر مصرف میکنند و یکی از دلایل پایین بودن میزان سرطان معده در چین مصرف سیر است سیر به دلیل داشتن موادی با خاصیت آنتی بیوتیکی سبب پاک سازی خون میشود.

آلیسین موجود در سیر به طور طبیعی آنزیمهای آنتی اکسیدان و گلوتاتیون پراکسیداز را در خون افزایش می دهد.این عمل می تواند عوارض تیکوتین را در بدن کاهش داده و با مهار پراکسیداسیون لیپیدها از بیماری و فرسودگی کبد پیشگیری کند.

مصرف یک حبه سیر در روز سبب تقویت سلامتی بدن و مصرف کردن دو تا سه حبه سیر در روز از سرماخوردگی پیشگیری میکند؛
خواص ضد باکتریایی سیر برای درمان سرفه و ناراحتیهای گلو و درمان گرفتگی صدا بسیار مفید است.مصرف سیر مجاری تنفس و خون را پاک میکند و با این کار از شدت و زحمت تنگی نفس می کاهد.سیر شدت عفونت دستگاه تنفسی فوقانی را کاهش دهد.

سیر برای تنظیم سطح قند خون با افزایش ترشح انسولین در بیماران دیابتی در نظر گرفته شده است.سیر در کاهش سطح هموسیستئین خون موثر بوده و در درمان علایم دیابت و برخی از عوارض آن موثر است.

با مصرف سیر میتوانید از بروز لخته شدن خون یا ترومبوز در عروق قلبی پیشگیری کنید سیر با تولید اکسید نیتریک در خون سبب گشاد شدن عروق خونی در بدن شده و لخته های خونی در رگها را کاهش می دهد.

مطالعات نشان میدهد مصرف سیر کلسترول بالای خون را مهار کرده و از بروز بیماریهای قلبی و عروقی پیشگیری میکند.مصرف سیر سبب کاهش فشار و چربی خون میگردد از این رو در بیماریهای قلبی عروقی مفید میباشد.

سیر برای درمان عفونت به خصوص مشکلات قفسه سینه، اختلالات گوارشی و عفونتهای قارچی مانند برفک استفاده میشود سیر میتواند به عنوان مواد ضد عفونی کننده به دلیل داشتن خاصیت باکتریو استاتیک و اثر باکتری کشی استفاده شود.

سیر جذب تیامین در بدن را افزایش داده و از بروز بیماری بربری پیشگیری میکند. در بدن تنفس ناشی از تبدیل ماده سولفوری آلیین و تبدیل آن به آلیسین در بدن است؛ سیر یک منبع غنی از سلنیوم است که خاصیت ضد باکتریایی قوی داشته و از تشکیل لخته های خون در رگها پیشگیری میکند؛ در تحقیقات آزمایشگاهی آلیسین و ترکیبات وابسته به آن آنزیم HMG-COA ردوکتاز را مهار میکند این آنزیم در ساخت کلسترول در کبد نقش دارد.

چندین آزمایش پزشکی نشان داده که سیر باعث کاهش چربی خون میشود؛ سیر از گرفتگی عروق جلوگیری میکند فعالیت آنتی اکسیدان و تأثیر در کاهش (LDL) خون هم در انسان و هم در آزمایشگاه مشاهده شده است در بیمارانی که دچار گرفتگی عروق میباشند باعث کاهش تشکیل کلسترول استر در سلولهای آئورت میشود.

مالیدن سیر بر روی گل مژه و جوش پلک چشم باعث بر طرف شدن آنها میشود.

در طول تاريخ، سير در سرتاسر دنيا براي درمان ناراحتي‌هاي مختلف شامل فشار خون بالا، عفونت‌ها و مارگزيدگي‌ها استفاده شده و برخي فرهنگ‌ها از آن براي دفع ارواح شيطاني استفاده مي‌كردند.

مطالعات نشان داده است که سیر میتواند فشارخون بالا را یک تا پنج درصد کاهش دهد. شاید این مقدار کم باشد اما سبب کاهش ۳۰ تا ۴۰ درصدی بروز احتمال سکته مغزی و کاهش ۲۰ تا ۲۵ درصدی بروز بیماریهای قلبی می شود.

امروزه گیاه سیر در قالب مشتقات گوناگون و به شکل انواع قرص ها و روغن ها ارائه و مصرف میشود.
امروزه علم پزشکی تأیید می‌کند که بسیاری از خواصی که از دیرباز به سیر نسبت داده شده است، کاملا درست به نظر می‌رسد.
جدیداً در یكی از بیمارستان‌های آمریكا برای ضدعفونی كردن فضای بیمارستان از سیر استفاده می‌كنند‌.

مطالب مرتبط

گردآوری شده توسط واحد فرهنگی واحد فرهنگی خانه احسان 
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال کالا به سراسر کشور
ارسال کالا به سراسر کشور
7 روز ضمانت بازگشت کالا
7 روز ضمانت بازگشت کالا
ضمانت کیفیت محصولات
ضمانت کیفیت محصولات
نماد اعتماد

شبکه‌های اجتماعی

خانه احسان ، بزرگترین مرکز تهیه و توزیع محصولات سالم و ارگانیک در کشور

خانه احسان از سال 1388 فعالیت خود را در زمینه اصلاح سبک زندگی برگرفته از الگوی زندگی سنتی ایرانی آغاز کرده است. با توجه به سبک زندگی بیماری‌زا در جامعه‌ کنونی، برای داشتن یک زندگی سالم، پیشگیری بهتر از درمان است و جهت رسیدن به این هدف، به یک الگوی زندگی حکیمانه و علمی نیاز است. با تحقیقات علمی و جامع در این خصوص، به این نتیجه رسیدیم که بهترین راهکار، سبک زندگی به روش سنتی می‌باشد.

سایر مجموعه ها که در فضای مجازی یا حقیقی با نام برند خانه احسان فعالیت می کنند ، مورد تایید ما نمی باشند.

استفاده از مطالب خانه احسان با ذکر منبع بلامانع است. کلیه حقوق این سایت متعلق به مجموعه خانه احسان می باشد.

اینترنت قطع شده است