چرا نباید هر روز گوشت مرغ بخوریم؟

چرا نباید هر روز گوشت مرغ بخوریم؟

تاریخ انتشار:
زمان مطالعه: 12 دقیقه
تاریخ بروزرسانی:

گوشت مرغ از دیدگاه طب نوین و طب سنتی، نحوه پخت گوشت مرغ، جایگزینهای آن، عوارض مصرف گوشت مرغ چیست؟

در این نت‌نوشت به بررسی مضرات گوشت مرغ در طب نوین و طب سنتی می‌پردازیم. جایگزینها را خواهیم گفت و عوارضی که گاه مستقیماً به خود مرغ مربوطند و گاه به سبب پخت و پز اشتباه آن به وجود می‌‌ آیند.

مرغ یکی از انواع گوشتهاست که غذاهای متنوعی می‌توان با آن درست کرد. این هم واقعیت است که در بسیاری از وعده‌های غذایی از این گوشت استفاده می‌کنیم. اما با این که گوشت مرغ به عنوان گوشت سفید یک غذای سالم شناخته شده است، معنی‌اش این نیست که هر روز در وعده ناهار یا شام، غذایی با مرغ بخوریم.

در کتاب اصول کافی و در روایتی از حضرت علی (علیه السلام) آمده است که گوشت مرغ در بین پرندگان همانند گوشت خوک است در بین چهار پایان؛ یعنی حتی در آن زمان‌ که گوشت صنعتی نبوده نیز به‌‌ همان گوشت مرغ محلی نیز توصیه نشده است. به جای گوشت مرغ مصرف گوشت خروس بسیار مفید است. اگر بخواهیم به طور منطقی به این موضوع بپردازیم باید گفت که به طور منطقی به ازای ۱۰ تا ۲۰ مرغ یک خروس برای نسل بعدی مکفی است. پس بر فرض اگر یک مرغ ۴۰ تخم مرغ داشته باشد طبق قانون احتمالات نصف آن جوجه خروس است پس چون به ازای هر ۱۰ الی ۲۰ مرغ ۱ خروس برای باروری و نسل بعدی کافی است پس ما می‌توانیم ۱۹ گوشت خروس را مصرف کنیم.
استفاده از مرغ فقط برای مصرف تخم آن است. البته در روایات ما تأکید شده که در خوردن تخم مرغ زیاده‌روی نکنید. در قرآن خصوصاً در سوره واقعه به این موضوع اشاره شده است که پرنده هر چه دور پرواز‌ تر باشد گوشتش بهتر است؛ (به استثنای پرندگان حرام گوشت)مثلاً کبوتر گوشتش برای بسیاری از بیماریها مفید است حتی برای برخی از بیماریها مانند روماتیسم و برای بیمارانی که سلولهای آنها ورم دارد و دچار چاقی هستند، تجویز می‌گردد حال هر چه این پرندگان زمین گیرتر باشند، گوشت آنها حاوی خاصیت کمتر و ضرر و زیان بیشتری است.

مضرات گوشت مرغ :
گوشت مرغ بهتر از گوشت قرمز است اما بهترین گزینه نیست چرا که مضرات گوشت مرغ بسیار زیاد است. اگر در صدد کاهش چربی و یا افزایش ماهیچه‌های بدن‌ تان هستید، گوشت مرغ به سبب دارا بودن پروتئین بدون چربی می‌تواند یکی از بهترین گزینه‌ها باشد. اما با وجود آنکه این خوراکی یکی از گزینه‌های خوب است، اما فارغ از عوارض جانبی نیست.
البته این سخن به معنای آن نیست که گوشت مرغ (مرغ محلی) عاری از مواد مغذی با ارزش است. گوشت مرغ با دارا بودن ویتامین B، ویتامین C، فولات و همچنین سلنیوم، کلسیم، آهن، روی، منیزیم، پتاسیم و فسفر گزینه‌ی خوبی برای دریافت پروتئین بدون چربی است. اما در عین حال، این خوراکی بهتر از ماهی یا بهتر از میوه‌جات و سبزیجات روزانه نیست.

1. خطر افزایش کلسترول در کمین است
یکی از مضرات گوشت مرغ، داشتن کلسترول بالا است. خوردن بیش از حد مرغ می تواند منجر به افزایش سطح کلسترول می شود. به این ترتیب، خوردن مرغ و سایر محصولات غنی از پروتئین به طور غیر مستقیم خطر بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد - مشکلات سلامتی که می تواند باعث مرگ شود.
مرغ می تواند مانند گوشت قرمز در کلسترول تأثیر داشته باشد. بسیاری از افراد برای کاهش سطح کلسترول و سالم تر شدن، مرغ را جایگزین گوشت قرمز می کنند اما این وقت تلف کردن است. دکتر مایکل گرگر، اطلاعاتی را مورد بررسی قرار داده و نتیجه گرفته است که مضرات مصرف زیاد گوشت مرغ کمتر از گوشت قرمز و ماهی نیست. در نتیجه با قرار دادن مرغ در هر وعده غذایی شاید دچار افزایش کلسترول شده و به چاقی و بیماریهای دیگری مبتلا شوید. مخصوصاً اگر در زمان مصرف گوشت،چربی ها و پوست آن را جدا نکنید چون پوست مرغ هم حاوی میزان زیادی چربی و هورمون است. البته مرغ بدون پوست به نسبت مرغ با پوست از کلسترول کمتری برخوردار است اما این به معنای آن نیست که مرغ بدون پوست کلسترول کمی دارد. در ۳٫۵ اونس از گوشت گاو حدود ۸۹ میلی‌گرم کلسترول وجود دارد.این در حالی است که در همین میزان از گوشت مرغ بدون پوست، حدود ۸۵ میلی‌گرم کلسترول وجود دارد. مورد دیگری که در ارتباط با کلسترول گوشت مرغ بهتر است گفته شود این است که اگر گوشتِ مرغ با روغن‌های حیوانی و یا چربی‌های ترانس پخته شود خطر افزایش کلسترول بالاتر نیز می‌رود.سرخ کردن مرغ در روغن بسیار، هم از روشهای بد پخت این غذا است.

2. وجود باکتری های مختلف در مرغ های هورمونی
بر اساس گزارش ها و آزمایش های انجام شده، در برخی قسمتهای مرغ مانند سینه مرغ باکتری هایی وجود دارد که شما را بیمار می کند. این باکتری ها E. coli، انتروکوک و سالمونلا نام دارد و مصرف بیش از اندازه مرغ باعث بروز بیماریهای خطرناکی می شود. ایالات متحده آمریکا، عنوان بالاترین مصرف کننده مرغ را به خود اختصاص داده است و در هر سال تعداد زیادی آمریکایی دچار مسمومیت ناشی از مصرف زیاد مرغ شده و به بیمارستان ها منتقل می شوند. در نتیجه پزشکان و محققان دریافتند، حدود 97 درصد از مرغ ها دارای باکتریهای مضر هستند. با افزایش جمعیت و علاقه به مصرف گوشت مرغ تولیدکنندگان برای رشد سریع این پرنده مجبور به استفاده از آنتی بیوتیک ها و هورمون های رشد هستند. این هورمون های در قسمت های پوست مرغ، بال مرغ و ران مرغ بیشتر جمع می شود و به همین دلیل مصرف زیاد گوشت مرغ برابر است با وارد شدن میزان زیادی هورمون و آنتی بیوتیک به بدن. این مواد شاید در کوتاه مدت اثری نداشته باشد اما در بلند مدت شاهد مقاومت بدنتان در مقابل آنتی بیوتیک و به هم خوردن هورمون های بدنتان خواهید بود.

3. خطر عفونت باکتریال مقاوم به آنتی بیوتیک
خطر عفونت باکتریال مقاوم به آنتی بیوتیک ناشی از مرغ از مضرات گوشت مرغ است که هنوز هم که هنوز است جامعه‌ی پزشکی درگیر آن است. تولید انبوه مرغ نیز نتوانسته این مشکل را حل کند.
همچنین استفاده‌ی گسترده از آنتی بیوتیک در مرغ‌ها برای کاهش خطر عفونت‌ها، نه تنها نتوانسته‌اند از مشکل بکاهند بلکه به مشکل نیز افزوده‌اند. افزون بر این، اخباری مبنی بر وجود باکتری‌های سالمونلای مقاوم به آنتی بیوتیک نیز در مرغ وجود دارد.
در بین مرغداران مرسوم است که به دام های خود آنتی بیوتیک می دهند؛ بنابراین انسان با خوردن این مرغ ها، در برابر آنتی بیوتیک ها میتواند مقاوم شود که، این شرایط هنگامی که با عفونت روبرو هستید و مجبور به مصرف آنتی بیوتیک هستید، یک خطر واقعی است. به احتمال زیاد داروها آنطور که باید اثرگذار نخواهند بود.

4. خطر مبتلا شدن به سرطان های مختلف
یکی از مضرات گوشت مرغ که البته درباره گوشت‌های دیگر هم صدق می‌کند بالا بردن ریسک ابتلاء به سرطان است. یکی از مضرات گوشت مرغ این است که آرسنیک به طور عمده در غذای مرغ وجود دارد، آن هم به سبب جلوگیری از خطر اسهال و برای حصول اطمینان از رشد مرغ. اما همین آرسنیک می‌تواند موجب افزایش بیماریهای قلبی، دیابت، مشکلات عصبی و حتی سرطان در انسان شود.
تحقیقات نشان می‌دهند که ۵۵ درصد از مرغ‌های خام موجود در فروشگاه‌ها حاوی آرسنیک هستند. سازمان غذا و داروی FDA اعتراف کرده است که گوشت مرغ پر از آرسنیک است. آرسنیک یک ماده شیمیایی بسیار سمی است که چهار برابر سمی تر از جیوه خواهد بود. این ماده به مرغ ها داده شده، زیرا باعث افزایش سریع وزن و مصرف تغذیه کمتری می شود. در صورت مصرف زیاد مرغ ، آرسنیک می تواند منجر به بیماری بوون، سرطان پوست سلول های پایه، سرطان کبد، کلیه، ریه و مثانه شود. در نتیجه از مصرف بیش از حد مرغ اجتناب کنید و این مواد غذایی را به صورت متعادل در وعده های غذایی خود بگنجانید.
تحقیقات نشان از آن دارند که خطر ابتلا به سرطان در میان گیاه‌ خواران به نسبت گوشت‌خواران تا ۴۰ درصد کمتر است. آن هم به سبب آنکه مصرف زیاد پروتئین حیوانی و در عین حال مصرف کم میوه و سبزی می‌تواند موجب افزایش خطر ابتلا به سرطان شود.

5. صحیح پخت نشدن مرغ
رستوران های زیادی در سراسر جهان وجود دارند که به وسیله مرغ غذاهای لذیذی تهیه می کنند و در دسترس مردم قرار می دهند. اما آیا روش صحیح پختن مرغ را رعایت می کنند؟ آیا زمان مناسبی را برای کامل پخته شدن آنها در نظر می گیرند؟ اکثر اوقات خیر. زیرا جمعیتی که به سمت رستوران ها هجوم می آورند، پاسخگو نبوده و در نتیجه سریع این غذاها را آماده می کنند. پس از مصرف زیاد مرغ به ویژه در رستوران ها پرهیز کنید. اگر می خواهید مرغ را در وعده غذایی خود قرار دهید حداقل با رعایت اصول در خانه تهیه کنید.

6. مسمومیت غذایی
امکان مسمومیت غذایی ناشی از سالمونلا، کمپیلوباکتر و دیگر باکتری‌ها به سبب خوردن مرغ وجود دارد. در ایالات متحده، که از بالاتری مصرف مرغ در جهان برخوردار است، سالانه از هر ۶ نفر ۱ نفر دچار مسمومیت غذایی ناشی از خوردن گوشت مرغ می‌شود.
نتایج مطالعات صورت گرفته در اروپا، بریتانیا و سواحل آمریکا درباره مضرات گوشت مرغ نگران کننده اند. در این مطالعات دریافته شده که حدود ۹۷ درصد از مرغ‌های نمونه دارای باکتری‌های مضر هستند.

7. پروتئین بیش از حد
در حالت ایده آل، حدود 10 تا 35 درصد کالری دریافتی روزانه شما باید از پروتئین تشکیل شود. خوردن بیش از حد پروتئین باعث می شود بدن شما این ماده را به عنوان چربی ذخیره کند. این به این معنی است که منجر به افزایش وزن شما شده و سطح چربی خون افزایش میابد. خوردن یک قطعه بزرگ مرغ، به دریافت بخش زیادی از پروتئین کمک می کند ، بنابراین حتماً مراقب باشید.

مضرات مرغ های به اصطلاح ماشینی در طب سنتی:
1. مرغ گوشتی فقط از دو نژاد و به طور مخفیانه در آزمایشگاههای تغییر ژنتیک، دستکاری و تهیه شد. اسم آن به انگلیسی COBB نامگذاری شد که فرمول آن مخفی و به هیچ کس داده نشده است.تولید مرغ گوشتی با هورمون خوک، همانطور که در گاو و بقیه حیوانات استفاده کردند. در این حیوان دو پا هم استفاده شد تا فقط تولید گوشت بکنند. این مرغ با یک و نیم کیلو مواد غذایی یک کیلو گوشت تولید میکند.

2.  امروزه در مرغداری ها به مدت ۴۸ تا ۵۰ روز مرغ را بیدار نگه می دارند. تا بیشتر رشد کند. که این امر باعث می‌شود اسید لاکتیک بسیاری در بدن آنها تولید شود و برای بدن بسیار مضر است. از طرفی به آنها کلرامفنیکل نیز تزریق می‌کنند که باعث سرطان خون در انسان می شود. این ماده بیشتر در استخوانهای مرغ جمع‌ می‌شود که اغلب مردم از آب آن برای درست کردن سوپ های خوشمزه استفاده می کنند.

3. به طور طبیعی ۶ ماه طول می‌کشد که یک جوجه بالغ شود و به رشد کامل برسد.اما جوجه های ماشینی امروز در عرض ۳۵ روز وزن آنها به۲ تا ۳کیلوگرم می‌رسد.حال تصورکنید چطور ممکن است یک جوجه کوچک در عرض این مدت کم اینقدر رشد کند؟

4. استفاده از مواد غذایی نامناسب برای تغذیه این مرغها

5. در مواد غذایی این مرغ ها آنتی بیوتیک های زیادی وجود دارد. برای این که ویروس ها اثری روی مرغ ها نداشته باشند، و در مرغها علائمی نشان داده نشود. آنتی بادی های مرغ با مرض های ویروسی به کمک این آنتی بیوتیک ها مبارزه کرده و در مرغ بیماری نمودار نمی‌شود. ولی همین ویروس ها با خوردن گوشت مرغ به بدن انسان وارد می شود.

6. در مرغداری های صنعتی در هر متر مربع ۱۵ تا ۲۰ مرغ قرار میگیرند در صورتی که برای مرغهای طبیعی و در مرغداری های سنتی ۳ مرغ در هر متر مربع قرار میگیرند. و مواد غذایی آنها از مواد طبیعی میباشد.

7. مصرف مرغ باعث بیماریهایی مانند غلظت خون، خشکی دهان، مشکلات مفصلی، بیماریهای اعصاب، مشکلات هورمونی(از جمله موهای زائد وریش درصورت دختران جوان) و ... می شود.
 
بطور کلی دستکاری ژنتیک، تغذیه نامناسب و شب بیداری این مرغها، گوشت آنها را به گوشتی ناسالم تبدیل کرده است.
 باید یادآور شویم که مرغ های بدون آنتی بیوتیک از نظر ژن ، تغذیه و ... با مرغ های دیگر هیچ تفاوتی ندارند و فقط آنتی بیوتیک نخورده اند.

پوست مرغ را نخورید
یکی از چرب ترین و هورمونی ترین قسمت مرغ، پوست آن است. برخی افراد پوست سوخاری شده مرغ را دوست دارند و همراه غذا میل می کنند. اما این افراد در جریان باشند که مصرف پوست مرغ خطرات و مضراتی نظیر رویش سریع موهای زائد، آکنه و ایجاد کیست تخمدان و در آقایان باعث جوش های پوستی و نارسایی در هورمون های جنسی می شود. حتی در کودکان نیز باعث بروز آسیب های فراوانی خواهد شد. پس از همین حالا پوست مرغ را مصرف نکنید. بهتر است که پوست مرغ را قبلا از پختن جدا کنید و به جای سرخ کردن گوشت مرغ از روش های سالمتری همچون گریل کردن، بخارپز کردن و آبپز کردن بهره بگیرید.
 
مصرف مرغ در دوران بارداری:
اگر باردار هستید سعی کنید مرغ مصرف نکنید زیرا مصرف بیش از حد مرغ به جنین آسیب رسانده و خطرات جبران ناپذیری خواهد داشت.

نحوه پخت مرغ 
بنابراین مهم نیست که تا به چه اندازه گوشت مرغ را صحیح پخته‌اید، چرا که با کاهش مصرف میوه و سبزی و افزایش مصرف گوشت مرغ، خود به خود، خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهید.اما افزون بر این، شرایط طبخ مرغ نیز در افزایش خطر ابتلا به سرطان نقش دارد. عموماً برای پخت مرغ به درجه حرارت بالایی نیاز است و همین درجه حرارت بالا می‌تواند موجب ایجاد ترکیبات سرطان‌زا شده و نتیجتاً خطر ابتلا به سرطان را در پی داشته باشد.کباب کردن و همچنین سرخ کردن مرغ، موجب افزایش خطر این ترکیبات سرطان‌زا می‌شود و در واقع بدترین کاری که می‌توان انجام داد سرخ کردن مرغ است.
گوشت مرغ می تواند در معرض عوامل ایجاد کننده مسمومیت غذایی مانند سالمونلا یا کمپیلو باکتر باشد. برای اینکه این باکتری ها از بین بروند لازم است مرغ به خوبی پخته شود و مصرف هر روزه می تواند احتمال ابتلاء به مسمومیت غذایی را افزایش دهد.
کسانی که کلسترول بالا دارند نباید مصرف کنند یا بدون پوست و به صورت کباب شده یا آبپز مصرف کنند.

نکته :
هرچند بسیاری از اوقات مسمومیت غذایی برای بزرگسالان خطر بسیار جدی تلقی نمی گردد اما لازم است درباره سالمندان، کودکان و افرادی که به طور کلی سیستم ایمنی ضعیف تری دارند نهایت دقت به عمل آید.

جایگزینهای گوشت مرغ های بازاری:
۱. گوشت گوسفندی(هفته ای دوبار)
۲. گوشت بوقلمون(جایگزین مرغ)
۳. بلدرچین
۴. شتر
۵. شترمرغ
۶. کبک، کبوتر و پرندگان حلال گوشت
۷. ماهی (مصرف به اندازه، مخصوصا برای کسانیکه طبع سردی دارند ضمناً مصرف ماهی دریا و جنوب بهتر است)

منابع:
تدریس دکتر عباس زاده
سایت دکتر روازاده
سایت دکتر خدادادی
سایت خبرگزاری تسنیم
سایت طب شرقی
سایت بیرنج
سایت نت نوشت
سایت حقوق نیوز
گردآوری شده توسط واحد فرهنگی خانه احسان
اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی
ارسال کالا به سراسر کشور
ارسال کالا به سراسر کشور
7 روز ضمانت بازگشت کالا
7 روز ضمانت بازگشت کالا
ضمانت کیفیت محصولات
ضمانت کیفیت محصولات
نماد اعتماد

شبکه‌های اجتماعی

خانه احسان ، بزرگترین مرکز تهیه و توزیع محصولات سالم و ارگانیک در کشور

خانه احسان از سال 1388 فعالیت خود را در زمینه اصلاح سبک زندگی برگرفته از الگوی زندگی سنتی ایرانی آغاز کرده است. با توجه به سبک زندگی بیماری‌زا در جامعه‌ کنونی، برای داشتن یک زندگی سالم، پیشگیری بهتر از درمان است و جهت رسیدن به این هدف، به یک الگوی زندگی حکیمانه و علمی نیاز است. با تحقیقات علمی و جامع در این خصوص، به این نتیجه رسیدیم که بهترین راهکار، سبک زندگی به روش سنتی می‌باشد.

سایر مجموعه ها که در فضای مجازی یا حقیقی با نام برند خانه احسان فعالیت می کنند ، مورد تایید ما نمی باشند.

استفاده از مطالب خانه احسان با ذکر منبع بلامانع است. کلیه حقوق این سایت متعلق به مجموعه خانه احسان می باشد.

اینترنت قطع شده است