عطر چیست؟
و دلیل استفاده از عطرها کدام است؟
فرق بین عطر طبیعی و شیمیایی چیست؟
عطر شیمیایی چه عوارضی دارد؟
تفاوت عطر طبیعی و عطر شیمیایی چیست؟
عطر طبیعی با عصاره گیری از مواد اولیه طبیعی مثل ” گلها ” بدست می آید.
با توجه به اینکه حس بویایی از مهمترین حواس پنجگانه است. پس آنچه از طریق حس بویایی می بوئیم نوعی تغذیه است و آنقدر این تغذیه اثرگذار و سریع جذب مغز می شود که از آن استفاده درمانی می شود و یک روش درمانی به نام آروماتراپی یا رایحه درمانی داریم.

عطر شیمیایی مخلوطی از اسانسها یا ترکیبات معطر، مواد تثبیتکننده و حلالها است که معمولاً به صورت مایع بوده و برای خوشبوسازی بدن انسان، حیوانات، غذا، اشیا، و محل زندگی استفاده میشود.[۱] مواد اولیه معطر سازندهٔ عطر از طریق استخراج از منابع گیاهی، حیوانی یا از روشهای تولید مصنوعی مواد شیمیایی تهیه میگردد.
آروماتراپی یا رایحه درمانی
رایحهدرمانی یکی از شاخههای پزشکی جایگزین (آلترناتیو) بهشمار میآید.روشی است که گیاهان، گل ها و دانه های مختلف را برای سلامتی انسان به کار می رود و یک روش مکمل در کنار درمان عمل میشود و نتایج مثبت زیادی دارد.یکی از کاربردهای مهم عطر در عطر درمانی یا رایحه درمانی است. عطر درمانی را با عنوان آروماتراپی نیز می شناسند. رایحه درمانی یا عطر درمانی یعنی استفاده از گیاهان بر اساس اسانس هایی که دارند. عطر درمانی در واقع موجب هماهنگی میان شرایط فیزیکی و روانی فرد می شود. عطر درمانی به کمک روش های گوناگونی همچون ماساژ، کمپرس، اسپری، حمام، استنشاق و غیره انجام می شود.
البته همیشه استشمام رایحهها نیست و میتواند به صورت ماساژ بدن با روغن های خوشبو هم باشد.
- احتمالا اولین بار مصریان باستان از عطر درمانی استفاده کردند.
- در مراسم مذهبیشان از روغن های خوشبو برای مومیایی کردن اجسادشان، ماساژ و درمان بیماری مختلف استفاده میکردند.
- در چین، یونان، هند، روم و ایران هم از عطر درمانی استفاده می کردند اما به عنوان یک روش پزشکی به کار گرفته نمی شد.
- تا اینکه در سال 1920 شیمی درمان فرانسوی زمانی که داشت آزمایش انجام میداد، دستش سوخت و به جای اینکه دستش را درون آب فرو ببرد در روغن اسطوخودوس فرو برد و بعد از مدت کوتاهی دردش آرام شد و اثر سوختگی زود خوب شد.
- بعد از این اتفاق شروع کرد به تجزیه و تحلیل مواد تشکیل دهنده روغن های گیاهی و سعی کرد تأثیر آنها را در روی سوختگی،عفونت، قانقاریا، زخم سربازان در جنگ جهانی اول بررسی کند.
- نتیجه این شد که در سال 1928 میلادی علم آروماتراپی و پایه گذاری شد و 22 سال بعدآنقدر فراگیر و شناخته شده بود که پرستارها و پزشک ها شروع به استفاده از رایحه درمانی کردند و الان در بیمارستان های فرانسه بخش های شبیه باغ است که بیماران قلبی را آنجا می برند و با رایحه درمانی با گیاهانی که درمان کننده هستند به آنها آرامش می دهند.
رایحه عطر خوش از طریق مخاط بینی بلافاصله جذب میشود و روی هورمون ها و قدرت بدن و پیام هایی که بدن دریافت میکند باعث تنظیم و تعادل میشود.
رفتن به کما
رفتن به کما از سردی است تلاش کنید با گرمی بیمار را برگردانید. هر چند ساعت یکبار با عصاره نعنا، بالنگ، پونه، اسطوخدوس، رزماری، زیر بینی و پیشانی و شقیقه ها را چرب کنید، اینکار باعث گرم شدن سریع مغز میشود و خروج از کما را تسریع میکند.

دو نوع عطر در بازار موجود است :
- عطر طبیعی
- عطر شیمیایی
عطر و ادکلن شیمیایی و عوارض آن
سازمان محیط زیست اتریش یک تحقیق جامع در مورد انواع مختلف عطر و ادکلن شیمیایی انجام داد و اعلام کرد:
در این محصولات مواد شیمیایی مختلفی بکار برده شده که عوارض آن به شرح زیر است:
1. ماده شیمیایی دی اتیل فنالات: این ماده وارد خون شده و بر عملکرد هورمونها اثر میگذارد و باعث ناباروری در زنان و مردان، سرطان پستان، سرطان پروستات، بیماریهای متابولیک(قلبی،دیابت،چاقی شکمی،کلسترول،...)میشود.
2. ماده شیمیایی بنزالیدهید: باعث افسردگی سیستم مرکزی اعصاب مغز
3. ماده بنزیل الکل: باعث تحریک دستگاه تنفسی فوقانی و نارسایی تنفسی و سردرد میشود
4. اتیل اَسِتانه: باعث کم خونی و آسیب به کلیه و کبد میشود.

از عوارض دیگر عطرهای شیمیایی:
5. انواع آلرژی
6. مواد فرّاری که استفاده میشود معمولا در پوست و خون و شیر مادر انباشته میشود و تجمع آن باعث تحریکات پوستی،سرطان،اختلالات هورمونی و ناباروری میشود.
خیلی از مواد تشکیل دهنده عطرهای شیمیایی، در لیست زباله های خطرناک سازمان حفاظت محیط زیست در کشورهای مختلف قرار دارد.
7. خیلی از افرادی که با این عطرها و ادکلنها مأنوس هستند، افرادی تحریک پذیر و عصبی هستند که زود از کوره در میروند.
گردآوری شده توسط واحد فرهنگی خانه احسان