نمک صورتی،نمک معدنی
یکی از خالصترین انواع نمکهای معدنی، نمک صورتی است که از معدنهای رشتهکوههای هیمالیا در منطقه پاکستان بهدست میآید. در این نمک چندین نوع ماده معدنی طبیعی موجود در بدن انسان یافت میشود و علاوه بر مصرف در آشپزی خاصیت درمانی نیز دارد.نمک صورتی حاوی مواد معدنی خاصی مانند پتاسیم، کلسیم و منیزیم است که آن را بسیار با ارزش میکند.
ویژگیهای نمک صورتی عبارتند از:
۱. حاوی بیش از 80 ماده معدنی، از جمله کلرید سدیم (NaCl)، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، روی، مس و سلنیوم.
۲. رنگ آن به دلیل حضور کلرید سدیم و مواد معدنی دیگر است، که به نظر میرسد در داخل بلورهای نمک قرار گرفتهاند.
۳. طعم نمک صورتی نیز به دلیل حضور مواد معدنی خاص در آن، تا حدودی متفاوت از طعم نمک سفید معمولی است.
۴. مصرف نمک صورتی به عنوان یک منبع خوب از مواد معدنی که برای بدن مفید هستند، مانند کلسیم، آهن و پتاسیم، پیشنهاد میشود.
۵. به دلیل رنگ جذاب آن، نمک صورتی به عنوان تزئینی در طبخ غذاها، سالادها و فرآوردههایی مانند نان، شیرینی و آدامس استفاده میشود.
6. به طور کلی، نمک صورتی یک منبع غذایی باارزش است که میتواند جایگزین مناسبی برای نمک سفید معمولی باشد.
7. فواید غذایی (خواص بینظیر نمک صورتی هیمالیا) قرنهاست افرادی که در مناطق دریایی زندگی میکنند، از رژیم غذایی مدیترانهای استفاده میکنند. نمک صورتی مهمترین بخش در رژیم غذایی مدیترانهای است که بر اساس تحقیقات منجر به افزایش طول عمر میشود.
تفاوت نمک سفید و نمک صورتی چیست؟
عمده تفاوت نمک سفید و نمک صورتی، در این است که نمک صورتی، نسبت به نمک سفید، کمتر تصفیه میشود و از این رو، مواد معدنی بیشتری در خود جای میدهد.
طبق بررسی متخصصان، نمک صورتی حاوی 84 مادۀ معدنی کمیاب است.
درنهایت، میتوان گفت بهدلیل مواد معدنی بیشتر، نمک صورتی خواص بیشتری نسبت به نمک سفید دارد و انتخاب مناسبتری نسبت به نمک سفید است.

روش مصرف نمک صورتی:
▫️چشیدن آن ابتدا و انتهای صرف غذا؛ بیشترین جذب خواص نمک
▫️پاشویه؛ محلول آبنمک برای سمزدایی و رفع تورم پا
▫️کاربرد آرایشی و بهداشتی؛ ماسک پوست و مو، مرهم و ...
▫️کیسه نمکی داغشده؛ تسریع گردش خون، بهبود درد موضعی و سردرد
▫️آرامبخشی با حمام نمک؛ هنگام خروج از حمام مقداری آبنمک ولرم روی سر و تن خود ریخته و پس از چند دقیقه دوش بگیرید.
تشخیص نمک صورتی اصل با توجه به رنگ آن
ساده ترین راه برای تشخیص این مورد، مقداری از نمک صورتی را در آب بریزید. اگر رنگ آب تغییر کرد، نمک مورداستفاده تقلبی است و در صورتی که بعد از گذشت مدتی، رنگ آب شفاف باقی ماند، احتمال اصل بودن نمک صورتی وجود دارد.
- یک نمک اصل باید طعم شوری صاف داشته باشد.
- یکی از ویژگیهای بارز نمک صورتی اصلی، قابلیت جذب رطوبت است. وقتی سنگ نمک صورتی را در یک محیط نگه میدارید، باید شاهد خیس شدن سطح آن باشید.
- رنگ واقعی نمک صورتی بسیار طبیعی و ملایم است.
- یکی از ویژگیهای ممتاز نمک صورتی، آسیبپذیری و شکستنی بودن آن در برابر ضربه است. به اسانی می شکند.
- این نمک، به دلیل کیفیت، خصوصیات و فرآیندهای استخراج زمانبر، از قیمت بالاتری نسبت به نمکهای معمولی برخوردار است.
نتیجه گیری:
تشخیص نمک صورتی اصل از تقلبی، ضروری و اساسی است.هنگام خرید،باید به ویژگیهای فیزیکی نمک،نظیر طعم،آسیبپذیری در برابر ضربه و شکستگی، رنگ و رطوبتپذیری دقت کرد. علاوه بر این، قیمت نیز نمایانگر کیفیت و اصالت محصول است. نمکهایی با قیمتهای بسیار پایین ممکن است از کیفیت پایینتری برخوردار باشند یا حتی تقلبی باشند.به همین دلیل، باید نمک صورتی موردنیازتان را از سایت خرید نمک معتبر خریداری کنید.

خواص نمک صورتی:
نمک صورتی هیمالیا با فواید ارزشمند خود در کمک به لایهبرداری و حذف سلولهای مرده پوست، کمک به کاهش فشار خون (در مقایسه با نمک معمولی)، کمک به تسکین میگرن و سردرد، بهبود کارکرد غده تیروئید، کمک به رفع علائم اگزما، سمزدایی از بدن، تسکین درد عضلات و مفاصل و رفع خستگی روزمره، تقویت دندانها و لثهها و حذف باکتریهای مضر، کمک به کاهش وزن و کمک به رفع جوش و آبرسانی به لایههای عمیقتر پوست مورد استفاده گسترده قرار میگیرد.
نمک صورتی،نمک هیمالیایی
نمک صورتی نوعی نمک است که به طور طبیعی به رنگ صورتی بوده و در بین مردم به نام نمک هیمالیا نیز معروف است. بسیاری از مردم ادعا میکنند که این نوع نمک مملو از مواد معدنی است، به همین خاطر اغلب تصور میشود که نمک صورتی هیمالیایی بسیار سالمتر از نمک خوراکی معمولی است.
نمک صورتی هیمالیا اصل (نمک صورتی به انگلیسی Himalayan salt) از کریستالهای سنگی نمک که از مناطق نزدیک به هیمالیا (اغلب در پاکستان) استخراج میشوند، ساخته شده است. این نمک رنگ صورتی خود را از مواد معدنی موجود در آن از جمله منیزیم، پتاسیم و کلسیم میگیرد.
نمک صورتی هیمالیا یک نمک صورتی رنگ است که از معدن نمک خهورا (خیرا) در نزدیکی هیمالیا در پاکستان استخراج میشود. معدن نمک خهورا یکی از قدیمیترین و بزرگترین معادن نمک در جهان است. عدهای بر این باورند که نمک صورتی هیمالیا برداشته شده از این معدن، میلیونها سال پیش از تبخیر تودههای آبی قدیمی تشکیل شده است. این نمک به صورت دستی استخراج میشود و کمترین فرایند فرآوری در آن رخ میدهد تا محصولی تصفیه نشده به دست آید که فاقد مواد افزودنی و بسیار طبیعیتر از نمک خوراکی است. نمک صورتی هیمالیا مانند نمک خوراکی عمدتاً از سدیم کلرید تشکیل شده است. با این حال، فرآیند برداشت طبیعی به نمک هیمالیا این اجازه را میدهد تا دارای بسیاری از مواد معدنی کمیابی باشد که در نمک معمولی یافت نمیشوند.
نمک هیمالیا حاوی 84 ماده معدنی مختلف و عناصر کمیاب از جمله پتاسیم، آهن و کلسیم و عناصر کمیاب مانند استرانسیم و مولیبدن را در ترکیبات خود دارد که به فرآیند سمزدایی طبیعی و حذف باکتری ها از بدن ما کمک میکنند. در واقع، وجود مواد معدنی به ویژه آهن، موجب رنگ صورتی این نمک شده است.

✓ ملاحظات، فواید و خواص درمانی شگفت انگیز و بی نظیر نمک صورتی را حتماً در مقاله ی👈 خواص درمانی و شگفتانگیز نمک صورتی ،بخوانید.
گردآوری شده توسط واحد فرهنگی خانه احسان